Vilka blir nästa att skjutas?

Jag hörde att det bara får finnas 210 vargar i Sverige, där jag tydligen bor. 210 stycken! Men det lär finnas över 9 miljoner människor här! Och över 7 miljarder på hela jordklotet! Detta är för mig helt ofattbart! Jag förstår inte alls, vilket verkar vara väldans vanligt numera. Så det får bara vara 210 stycken medan människan får vara en summa så stor att den är ofattbar. VEM bestämmer detta?

Och hur blir det för den som kommer som nummer 211? Vet den om det? Eller ska någon annan bestämma vem som är nr 211? Kanske vargarna borde bli informerade om detta, att de inte får bli fler?

Vilka blir nästa, som inte får bli fler? Det kan ju drabba vem som helst beroende på vad människan får för sig. Och varför? Jo, som jag ser det beror det på att människan ska ha allt. I detta fallet mat och mark. Vargen får inte ta deras mat. Men hur kan man bestämma så? Så människan ska få lov att bli fler o fler, ta all mat och sedan ska vi andra bli färre o färre? Förutom då de utanförhusdjur som människan har för att äta. Men de är ju så duktiga på att bygga stängsel och murar. Kan de inte bygga in dem, sin mat? Så kan vi andra vara utanför, vi som inte får finnas till… Ja, jag blir så upprörd och ledsen. Det är förmodligen bara en tidsfråga innan de ska ha alla möss också och då får kompis inget. Och inte de katter som saknar hem heller. Och då får väl vi inte finnas heller….

Tänk att detta är såååå viktigt för människan att 12 000 människor ville jaga 27 vargar. Alltså varje varg blev då jagad av över 400 människor. Oj, oj! Det är farligt att hamna i onåd.

DÅ förstår jag varför ingen tycker om människan.

Jag läste i Wikipedia att om människan sprider ut sig ”över hela jordens landyta (148 940 000 km²), skulle var och en få ca. 22 262 m², motsvarande drygt två fullstora fotbollsplaner.” Tänk att man bara kan räkna så – vi andra är ju redan borträknade. Men vi kanske ska sitta på stenmuren de bygger mellan fotbollsplanerna och försöka se lustiga ut.

Jag tycker alla kunde läsa här: http://vargenstid.wordpress.com/

och skriva på här: http://upprop.nu/FQBS

Would you like to comment?

Leave a Reply