Varför låtsas de?

Igår var det tre rådjur på besök. De stannade till utanför huset och åt både äpplen och vår kattmynta. Honmänniskan sa till oss att sitta still för hon gillar rådjuren. Ja, de verkade väl snälla, det är inte det, men hur kan de bara börja äta kattmyntan? Den är ju till mig o min kompis! Det har hon ju sagt, men ÄNDÅ sitter hon bara o tittar när de tuggar och tycker det är sött. ”Det är ju vinter” – jaha, så de får ta vår kattmynta för att det är vinter? Det är ju inte ens minusgrader! Och får man tro nyheterna så lär det ju inte bli det heller mer….

Det är ju klimatförändringar och då ska ju vintern försvinna…. Kommer rådjuren att försvinna också? Det vill inte jag. Jag vill bara att de lämnar kattmyntan till mig. Något kan väl jag få ha ifred? Människorna springer ju runt o säger att jag får inte göra det eller det och att det är deras. Då kan väl något vara mitt?

Men klimatet pratar de mycket om nu. Jag vill inte länge ligga i soffan och lyssna på nyheterna. Det låter sååå otäckt. Honmänniskan säger att de fjärilar jag jagade och lekte med i somras kommer att försvinna för när klimatet ändrar sig så kommer de blommor de lever av att försvinna och fjärilarna dö ut.  …fast andra fjärilar kanske kommer istället….

Men det tycker inte jag är kul. Sen undrar man ju vilka som kommer att försvinna och vilka som klarar sig? Ekorren då? Han är ju kul! Kommer han att försvinna?

Det sägs att det är människan som ställt till med detta. HUR kan de göra så?

Vem har gett dem tillstånd att ändra på allt? Och vart ska vi andra ta vägen då? JAG tål inte sommarvärme i så hög grad….

Ett av problemen sägs vara deras metallburkar…. Men hur kan de hålla på med dem? Menar de på fullt allvar att de inte fattade att de var farliga? Det känner ju vem som helst med en nos och som kan lukta, att det där är minsann inte alls bra!

Det är likadant med det där som de dricker och blir fnurriga av. Att de bara kan dricka det!

Det känns ju lång väg så fort det hamnar i ett glas – stinker! Vi andra går ut då men de sitter kvar och fortsätter.

Sen fattar jag inte vitsen med att sitta i en metallburk. Varmt och äckligt, högt ljud så man blir döv, tittar man ut så snurrar det förbi så fort så man blir illamående. SKA man vara skapt för att sitta i metallburkar? Och om man inte är det då? ÄR verkligen människan skapt för dessa metallburkar när vi andra inte är det? Tänk det tror inte jag…. INGEN är skapt för metallburkar. Den som är det är i så fall böjd på alla ställen och kan inte gå alls….

Det verkar som om människan tror att hon inte tillhör liksom och inte är som vi andra. Precis som om hon står ovanför allt och inte påverkas som vi. Men det är ju inte sant! Jag har ju sett att de påverkas precis som vi, så varför låtsas de något annat då?

Would you like to comment?

Leave a Reply