Trött på ”att vara sig själv”

Äsch , jag har bara sett detta en gång för mycket förmodligen, men nu är jag såååå trött på den. Alltså – när du vill vara dig själv

…då ska du, enligt människan, åka ut på landet och besöka någon pub, helst i Norrland – så vi är rätt många som får svårt att vara oss själva eftersom vi inte kan ta oss dit – och där ska du dricka öl. Vilket gör att det blir ännu färre som kan vara sig själva eftersom en stor del av livsformerna här inte uppskattar öl.

Men visst – nu gällde människan. Och för människan är det viktigt att få vara sig själv – med öl i Norrland. Om man ska tro reklamen.

Det betyder ju framförallt att människan annars inte är sig själv och längtar uppenbart efter att vara det. Vad är det som saknas? Naturen verkar ju vara en del, någon plats med lugnare tempo. Men vem tvingar människan att vara i städer med högt tempo? Det är väl ni själva som skapar något underligt tryck på er. Vad har lugn egentligen med öl och Norrland att göra? Att det är ett isolerat hus? Kan ni inte bara sitta still och vara lugna där ni är?

Och naturen, den verkar ni ju inte vara så rädda om precis så om den vore en ingrediens i konsten att vara sig själv så kanske det är dags att tänka… Det finns ju rätt mycket man kan undra om hur naturen skyddas och hur man behandlar oss alla andra – som nu bor i naturen. På något sätt ingår ju alla vi i er bild av naturen, så vad händer om det inte längre finns någon där att titta på? Eller om naturen liksom bara tar slut?

Men  - i konsten att vara sig själv finns naturen, en avlägsen plats, mindre by och en pub där man förstår att alla känner alla och alla är snälla så man kan koppla av.

Snälla, det är så ni vill se er. Men jag tycker inte att ni är snälla och man undrar om ni verkligen blir mer snälla av öl. Snarare är det väl så att alkohol gör er mer högljudda, stökiga och allmänt viftande. Ni leker propeller säger Gaius, leker propeller.

Dessutom är det knappast några andra som vill se er berusade. De flesta som bor i naturen lägger benen på ryggen och då missar ni ju en del av poängen.

Och varför är det hanar som ska åka till Norrland? Var får honorna vara sig själva nånstans? Åker de söderut då?

Man kan ju vända på det, och fråga sig om ni inte har en rätt romantisk bild av er själva och att det kanske rent av är skönt att ni inte är er själva ännu mer. Man börjar ju fråga sig var rätten till “sig själv” tar slut…

Om man nu verkligen vill ändra sig själv till något man inte är – är det inte så att man vill bli någon annan då? Är det inte lite fegt att påstå att man inte är sig själv hela dagarna på grund av något plågsamt odefinierat så att man måste sticka får att vara sig själv? Det vore ju bra mycket enklare att säga sanningen – jag är inte nöjd med mig själv, jag vill bli en annan bättre människa och det kan jag bli närmare naturen i ett annat tempo.

Men det är klart vad ölen har där att göra begriper jag inte och hur kul ni kommer att ha utan honorna förstår jag inte alls. Men förhoppningsvis kommer det en ny reklam som berättar vart de åker…

Ifall inte ni också blir trötta på platta beskrivningar och snabba lösningar…

Would you like to comment?

Leave a Reply