Tänka tankar och allas ungar

Nu är jag riktigt glad! Jag som trodde att de skulle lämna mig ensam här – men alla är här!
Haren har fått ungar så jag får gå riktigt försiktigt. Ungen ligger helt stilla och är förmodligen rädd på dagarna. Det gäller för mig att jag inte bara klampar på som jag brukar! Sen busar de på nätterna. Rådjuren kom tillbaks också fast de är i skogen och kommer ut på ängarna med jämna mellanrum och den äldsta där som pratade med mig har också fått en unge! Allt är såå kul men ändå ovant…

Honmänniskan håller på utomhus hela tiden och klipper gräs och stökar runt. Jag vet inte vad hon håller på med riktigt men det är kul att vi är ute allihopa. Hanmänniskan gör en massa saker han också, med spikar och skruvar och kollar sina metallburkar. Gaius går mest och jagar sina möss. Jag har försökt att jaga jag också mest för att han retar mig så. Jaga kan jag, men det där med att äta upp dem….. Nä, det är liksom inte min grej!

Gaius fick förresten en helt ny sovplats. En madrass liksom. Det är bara för att han är så stor tror jag för allra helst vill han sova i sängen med honmänniskan. Men hon sparkar på nätterna så det fick bli så här istället. Men hans madrass är jätteskön, så jag vill också ha en sån. Men jag får tydligen inte ta hans… Honmänniskan knackar mig i huvudet när jag gör det och säger att jag ska tänka. Precis som om jag inte gör det! Vad tror hon egentligen? Hon kunde ju tänka istället och se att jag vill ha en likadan…

Problemet med att tänka är att om man väl börjar så går det liksom bara av farten. Man kan liksom inte sluta. Gaius säger jag tänker för mycket numera och det kanske jag gör. Jag vet inte om det finns en gräns för att tänka, när det liksom inte är bra längre… Fast så mycket som människorna tänker, DET verkar ju bli JÄTTEfel, om det nu beror på ATT de tänker eller om de helt enkelt tänker fel. Jag kan inte bestämma mig för vilket faktiskt. Måste nog tänka mer på det. Nej, nej, skriker Gaius, tänk inte på det, för då blir du likadan!
Sen skrämmer han upp mig med att deras feliga sätt att tänka kanske smittar!

Äsch, så fort jag får en chans ska jag fråga rådjuret istället. Hon vet och hon tänker, det märkte jag. Jag får väl bara vänta någon vecka för hennes unge är bara någon dag gammal så hon har fullt upp…. men hon verkade inte smittad av något konstigt tänk… nä, inte alls…

Would you like to comment?

Leave a Reply