Stenmurar, flockledare och lösa skruvar

Usch, nu börjar jag bli nervös – på riktigt. Dels håller människorna på och diskuterar något jag inte begriper som tydligen går ut på att de ska välja några att styra landet. Vilket land?

Så förstår jag att det inte räcker med vår stenmur och alla andra stenmurar jag ser, utan någonstans finns det en mycket STÖRRE stenmur som ligger runt det de kallar land. Sverige heter det visst. Jag bor i Sverige. Ha!

Så de går och väljer några som ska styra. Javisst, det är kanske en modell som är bra, vad vet jag, även om jag rent naturligt blir misstänksam……men okej då, modell större flockledare på något sätt. Men nu igen så hör jag inte ett ord om oss andra! Det är bara människans pengar som diskuteras på tusen olika sätt. Att ha eller inte ha pengar, i form av arbete, mat, sjukförsäkring, a-kassa osv. Knäcknöten är tydligen om de som redan har ska få ha kvar och rent av få mer eller om de ska dela med sig till de som inte har. Och om de som inte har, inte har det för att de är lata och bara låtsas en massa saker som att vara sjuk eller att de inte hittar något jobb. Honmänniskan är jätteupprörd och menar på att det finns väl inte fler jobb om man får mer eller mindre från a-kassan dvs det blir väl inte fler äpplen bara för att man minskar på päronen.

Hmmmm – ja, det där begriper jag ju egentligen inte men visst, päron och äpplen är ju lite olika saker kan man tycka…. Men inte ett ord om oss andra! Så ni väljer flockledare som bestämmer en massa som vi råkar ut för!!!

Och sen miljön. Ja den är på tapeten som tur är. Det är bra för jag tycker minsann att om människan ställt till det så här med klimatförändringar så får de reda ut det – och detsnabbt! Men jag förstår att ingen vill göra det snabbt. Ju saktare det går desto fler fördelar kan man suga ut, så får andra ta smällen senare. Jo, jo, sen kan man ju diskutera vem som är lat … men visst, det handlar alltid om pengar och om viljan att göra något ordentligt. Nej istället kommer de på en massa tokiga idéer som på något sätt ska göra att de slipper göra något i grunden.

Som nu – en dammsugare! Va, har ni hört? En dammsugare!

Koldioxiddammsugare

Usch, nej, jag blir riktigt nervös. Att vara i händerna på människan utan att kunna påverka det är riktigt ruskigt må ni tro! … vad ÄR det för skruv ni har lös, egentligen?

Would you like to comment?

Leave a Reply