Plastgrejer, träd i huvet och städande flockledare

Människans förtjusning för apparater begriper jag bara inte. Honmänniskan kan t.ex sitta länge med någon plastgrej tryckt mot örat och prata. Så där bara rakt ut i luften. Hon pratar, skrattar, är tyst och pratar igen. Med en plastgrej mot örat!

Nån gång har hon tryckt grejen mot mitt öra för att jag ska få veta hur det är. Och då hörs en annan människoröst i plastgrejen! Hanmänniskan har jag hört så. Så går man där och tror att han blivit förminskad och krypit in i plastgrejen och inte kan komma ut. Sen plötsligt så kommer han och går precis som vanligt! Jag som precis började tycka synd om honom…men det får vara nu, börjar jag tycka synd om dem så visar det sig alltid vara något lurt bakom så jag ska sluta med det.

Tydligen pratar de med andra människor på nåt sätt genom grejen, men vad är det för kul med det? Kan de inte komma hit eller? Nä, det är bra att prata på distans, sägs det, man kan göra fler saker då på samma gång eller samma kväll eller hur de nu räknar. Varför är det så viktigt? Varför ska så mycket hända?

Jag tycker det händer jättemycket utan nån plastgrej. I morse t.ex. kom det ut från skogen ett djur som såg ut som en häst ungefär men han hade ett träd på huvudet. Ett träd! Tänk, va tungt det måste va! Jag blev helt förskräckt och undrade om han fastnat i ett träd eller nåt tills Gaius påminde mig om att rådjuren också har pinnar i huvét. Fast det är ju mer raka pinnar. Den här gången var det ett helt träd med alla grenar!

Gaius säger att det finns djur med ännu tyngre träd. Det är ungefär sa han, som om den som var här springer runt med en björk på huvet och den andra med en ek. Den med björk kallas hjort har han hört. Och den med eken kallas älg. Stackars dom! ….hela träd i huvét….

Vad som är jätteskönt är att deras flockledarval är över. Även om det tjatas om det fortfarande. Tydligen var det två flockledare som var nästan lika omtyckta och sen en tredje som dök upp på något oväntat sätt. Honmänniskan är upprörd över det och jag börjar nästan själv bli det när hon pratar. En flockledare som inte gillar alla i flocken!? Vad är det?

Vilka vill ha honom?  Jag förstår inte sånt. Vi är ju många olika överallt, hela tiden och skulle alla vara samma så skulle det bli jättetrist. Vill människan verkligen ha samma och samma? Eller finns det en gräns för hur mycket olika det får vara?

Som jag ser det är ju ett djur med ett träd i huvet VÄLDANS olik. Skulle inte han få vara med då? Men det är väl det där med fackindelningen och pyramiden igen. Städdillen. Byter någon fack så går det inte an. Och toppen är toppen på pyramiden och facken ska vara stängda annars städas det ivrigt. Några vill alltså ha en städande flockledare.

Alltså, Jag måste ta reda på mer om dessa fack….

Would you like to comment?

Leave a Reply