Monster som slukar allt

Med jämna mellanrum kommer de med det mest hemska monster man kan tänka sig. Den låter förfärligt och grabbar tag i allt som kommer i vägen för den. När jag var liten trodde jag den skulle ta mig också. Den stod alltid och mumsade mest på de ställena där jag brukar ligga och liksom följde efter mig precis där jag hade varit. Så det var ju bergis så att den var ute efter mig. Sen förstod jag att jag var för stor för munnen på den. Fastän den är rätt bredkäftad om man säger så. Men den kan inte gapa så högt så om den skulle försöka ta mig skulle den bara få in mina ben.

Men den plockar i sig allt som ligger på golvet. Den har t.ex snott mina lektussar som jag tyckte så mycket om. Den verkar inte se någon skillnad alls på saker.

För monstret ska man passa sig. Jag har sett hur den liksom försöker suga i sig saker den inte får. Då måste de dra ut det igen. Sen tömmer de magen på den med jämna mellanrum och bär ut det. Och då har den ju självklart blivit hungrigare och suger ännu mer. Då kan man ligga på bordet och se hur den liksom biter sig fast i mattan och bara vill ha, vill ha, vill ha….

Honmänniskan tycker att jag är löjlig. Hon kallar den för dammsugare men jag kan lova att den suger i sig mer än damm. Sen är ju ljudet helt hopplöst. Gaius går ut om han kan. Jag med. Så vi sitter i förstugan tills den är klar.

Jo, de städar med den säger de. Städar. Där var ordet igen. Städdille. På det mesta.

Det är märligt vad mycket apparater de har som grejar saker till dem. En annan väldans märklig sak är den som står på bänken i köket och som kokar kaffe till dem. Den står där och puttrar helt för sig själv och tystnar när kaffet är klart. Då ligger det svartbrun vätska i en kanna som de gillar. Kaffe. Luktar hemskt. Det liksom bara läggs sak på sak som de är superkonstiga på. Men den som kokar kaffe är ju i alla fall inget monster som rullar runt på golvet och tar allt.

Människan och konstiga apparater som gör saker själva. Halvdöa tingestar som tydligen bara går rakt framåt och gör exakt något utan tanke. Apparater. Jag begriper inte. Jag är faktiskt mållös. Ätande monster som apparater. Fick den en chans skulle den säkert ta mig….

Would you like to comment?

Leave a Reply