Klimat och flockledare

Jag tog semester från detta. Inte för att jag tänkte göra så egentligen, det bara blev så istället. Men kompis tror att det inte gör så mycket, för ingen har saknat mig i alla fall. Han ska alltid säga nåt typigt! Men igår kväll lyckades jag veva plytet på honom en extra vända. Rådjuret säger att jag ska inte stå ut med elaka saker. Jag tror henne. Det är inte alls så att vissa ska stå ut medan andra håller på.

Sen började jakten på rådjuren. Honrådjuret har blivit jättenervös för sin man. Hon har inte sett honom sen jakten började. Och själva dagen – när jakten började – den ska vi helst inte prata om. Honmänniskan höll på att bli galen av allt smällande och helt vansinnig när hon såg att jägarna bevakade vår mark. Oj, oj, jag visste inte att hon kunde bli sååååååå arg!

Men rådjuren tyckte det var skönt. Honan som jag brukar prata med är så glad för att hon har fått en plats. Hon säger det gång på gång – Tänk en plats där jag kan få sova lite lugnare, nån form av hem liksom…

Och hem, det är det många som längtar efter… I alla fall alla de som varit med om översvämningarna denna sommar. Jag kan inte fatta HUR många som det drabbade! En siffra som är helt omöjlig att förstå! Kan någon ens tänka sig denna mängd människor både i Pakistan och Kina? Sen tänker ju jag också på alla vi, vi som kallas djur…. Då vet jag inte hur många vi kommer upp i totalt i liv……

Usch, jag riktigt får krypande känslor i kroppen.

Då undrar man ju ännu mer vad människan tänker göra åt detta elände med klimatet och alla dessa viktiga miljöfrågor. Och jag lyssnar….. och lyssnar….men det underliga är, att ju närmare vi kommer valet desto mindre hör jag om detta. Det är precis som om människan väjer för dessa frågor till den grad att problemet liksom inte finns. HUR kan man göra så?

Och vad är det för flockledare som låter folk låtsas bort problem?

Tänker de verkligen välja en sådan som bara flinar med och försöker räkna ut vad de vill ha och se till att de får det?  Som mer pengar, mer mat osv. istället för att att itu med riktiga problem…. Det blir ju som att sitta på ett sjunkande skepp medan alla festar…

Jag brukar ligga under soffbordet och se på nyheterna, Hur många gånger som helst känner jag att frågorna bara glider av bordet och att man tydligen kan slingra hur mycket som helst. Många envisas också med att bara upprepa samma mening hur många gånger som helst så att den som frågar blir helt uttröttad av att den inte får svar. Jag ska pröva det på Gaius och se hur han reagerar. Han kommer att bli jättearg så jag får väl leta reda på ett gömställe först innan jag testar.

Would you like to comment?

Leave a Reply