De smällde himlen

Häromnatten smällde himlen. Plötsligt började alla stjärnor falla, panga och explodera. Det var fruktansvärt! Det smällde och rök överallt. Jag blev jätterädd. Det luktade illa också, så illa att man kände det i halsen länge efteråt.
Jag vet att det är människorna som får himlen att smälla. Fast jag vet inte varför de gör det. Vad är poängen med det? Det verkar så helknäppt! Sen hur kan de ändå ha kvar himlen när man vaknar är också konstigt….

Men varför gör man så knäppa saker? Jag blev jätterädd och trodde allt var slut , att vi skulle falla ner och smälla allihop, vi också. Att ingenting skulle finnas kvar sen när det skulle bli ljust…. Min hals sved till ordentligt när jag fick in röken. Smakade illa, luktade illa, och törstig blev jag.

Varför håller de alltid på med saker som luktar illa? Metallburkar, smälla himlen, dricka fnurrigt, äta konstig mat, spraya sig med underliga dofter som får en att vilja spy….
Har människan ingen näsa? Kan de inte lukta som vi andra? Begriper de inte? Är de verkligen så dumma? Alla vi andra har ju lärt oss att det som luktar illa, är inte bra. Det är en bra regel att följa. Det kan ju finnas något undantag, men de är så få att de lär man sig fort. Men huvudregeln är;- spring om det luktar illa!

Men de har nog ingen näsa… Jag börjar nästan tycka synd om dem. Tänk så många dumma saker de gör bara för att de inte kan lukta. Ändå tror de hela tiden att de vet bäst och får göra vad som helst – som att skrämma slag på mig till exempel. Hur kan de bara få göra sånt här?
Det kan ju inte bara vara jag som blir rädd när de smäller himlen. Alla andra som bor här måste ju också bli JÄTTErädda! Och även om kompis säger att himlen finns kvar, så kan man ju aldrig vara riktigt säker förrän det blir ljust igen så man kan se ordentligt. Det är lång tid att vara vaken och rädd!

Jag önskar jag kunde göra något som gjorde dem lika rädda, något de inte alls förstod, inte kunde göra något åt – då kanske de till slut skulle fatta att de är liksom inte de enda som bor här. Vi är JÄTTEmånga fler! Och vi undrar verkligen varför det är människan som får bestämma allt. Vem har bestämt det? Jag skulle vilja prata med den och berätta att de inte ens kan lukta och att de bestämmer fel hela tiden och faktiskt behöver en massa hjälp för att reda ut saker…. Så kanske någon annan fick bestämma istället, någon som vet hur många vi är som bor här….

Would you like to comment?

Leave a Reply