De jobbar i alla fall bra

En bra sak med människan som jag speciellt la märke till idag, det är att de jobbar himla bra! När de bestämt sig så hugger de i och håller på och håller på och håller på….

Man sitter liksom och blir helt trött bara av att titta på. Min kompis sa att det var en stor fördel med dem. Speciellt så här års, och nu eftersom det landat minst 3 dm snö här. Om jag försöker gå ut så bara sjunker jag och kan inte ens titta över snökanten. Jag får hoppa som en groda och får snö överallt. Inge kul alls, dessutom fryser jag snabbt om tassarna.
Men då går människorna ut och bär snö, bär snö igen och igen tills hela gården är nästan snötom och det finns gångar där jag kan springa…. DET är verkligen jättebra!

Sen fortsätter de och gör iordning en plats för pippisarna också, det retar mig lite. För helt plötsligt har jag en stor pippiflock precis utanför fönstret som retar mig. De ser ju att jag sitter innanför och inte kan ta dem! Och då kommer hon och säger att vi ska vara snälla mot dem! Jo, jo, ser hon inte flinet på finken, där han glor på mig?

Men jag såg minsann ekorren också…Han kom fram till björken där hon lagt solrosfrön. Stackars honom – jag tycker verkligen om honom. Kompis och jag ligger här inne och har det varmt medan han är där i trädhålet. Man kunde kanske bära in honom nästa gång vi går ut? Ska fråga kompis om det….Han kan väl gömma sig under sängen…

Would you like to comment?

Leave a Reply